Pokličite nas (031) 371-920    


Predstavitev

Iz roda v rod ohranjamo tradicionalne vrednote in kulture. Vinogradništvo Dovečar iz generacije v generacijo nadaljuje in ohranja svoje korenine z delovanjem na področju vinogradništva in posebnih vinskih kultur.

Prvo letino smo izvedli pred 57 leti (1963) na majhnem vinogradu, ki ga je takrat upravljal dedek Stanislav Dovečar. Sam ga je obdeloval s svojo skromno družino in pričel s tradicijo, ki jo ohranjamo še danes.

Tretji rod generacije Dovečar, ki se ukvarja z vinogradništvo predstavlja danes vnuk Stanko Dovečar. Iz leta v leto širimo velikost vinogradov in površin, kar nam omogoča dolgoročno rast in zagotavljanje odličnega vinskega pridelka.

V naši vinski kleti najdete različne sorte belih vin: Laški Rizling, Renski Rizling, Sivi Pinot, Beli Pinot, Sauvignon in Rumeni muškat. Za izvedbo vrhunskega izdelka je potrebno poskrbeti od prvega dne vzgoje pridelka, do zadnjega dne skladiščenja izdelka, zato so vsa naša vina pod strogim temperaturnim nadzorom v nerjavečem jeklu in v tradicionalnih hrastovih sodih.

Vso pobiranje grozdja oopravljamo ročno, na tradicionalen način. To je le eden od načinov, s katerim zagotavljamo kakovost naših izdelkov.

Poseben ponos vinarja Dovečar sta Modri Pinot in Traminec, prav tako pa ne preverite naših sodobnih vinskih izdelkov, kot so aromatizirana vina z dodanimi sadnimi okusi in posebnimi vizuelnimi efekti.Kontaktirajte nas   

Stopite v stik z nami

Izpolnite obrazec za povpraševanje ali nas kontaktirajte preko telefona. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo. Veselimo se sodelovanja z vami.


Osnovni podatki

  • Naziv podjetja: Stanko Dovečar
  • Naslov: Šardinje 18, 2274 Velika nedelja, SI
  • Mobilna številka: +386 (0)31 371 - 920
  • E-mail: info@vinodovecar.si

Delovni čas

  • Ponedeljek - Petek: Po dogovoru
  • Sobota: Po dogovoru
  • Nedelja in prazniki: Po dogovoru